Lång livslängd

Få material håller så bra som sten. Därför behåller ROCKWOOL stenullsprodukter sin formstabilitet och kvalitet genom byggnadens livslängd och ger skydd mot värmeförluster, brand och buller.

Lång livslängd
Den grundläggande komponenten i våra stenullsprodukter är en av jordens rikliga resurser - vulkanisk sten, vilket bidrar till att göra våra produkter riktigt hållbara. Den unika strukturen i stenullsfibrerna innebär att produkterna behåller form och stabilitet och ger långvarig energibesparing, skydd mot brand och ljud hela sin livslängd.

Minskad energianvändning
Det är stillastående luft i isoleringen, som förhindrar värme och kyla från att tränga igenom konstruktionen. ROCKWOOL stenullsisolering har utmärkta isoleringsegenskaper på grund av de inbyggda små luftfickorna mellan fibrerna.

När produkter är korrekt monterad, kommer de att bidra till ett minskat behov av uppvärmning på vintern och en trevlig, sval temperatur på sommaren. Båda är viktiga för att minska energiförbrukningen och energiräkningar.

Lägg till produkternas långa hållbarhet så blir det totala resultatet att vår isolering är en bra övergripande finansiella och resurssparande lösning.

Läs mer om fler fördelar med att välja stenullsisolering.

Nybyggnation och renovering
Isolering från ROCKWOOL passar inte bara utmärkt för nybyggnation. När det är dags att renovera är tilläggsisolering ett effektivt sätt att förbättra boendekvaliteten och minska energianvändningen på. Med mindre drag och kyla ökar trivseln snabbt och boendet blir mer attraktivt.

Läs mer om våra fasadsystem.

01

Bra akustik

Stenullsfibrer - en naturlig ljudvall.

Det är inte bara värme och eld, som inte tränger in i stenen. ROCKWOOL stenullsprodukter förhindrar effektivt ljud och buller från att tränga genom utrymmen och golv samt hindrar buller som kommer utifrån.

Läs mer

02

Passivt brandskydd

För att uttrycka det enkelt - sten kan inte brinna.

Det kan sägas helt enkelt - sten brinner inte. Därför ger våra stenullsprodukter ett passivt skydd mot brand.

Läs mer

03

En hållbar lösning

Lång livslängd.

Få material håller så bra som sten. Därför behåller ROCKWOOL stenullsprodukter sin form, stabilitet och kvalitet genom byggnadens livslängd samt skyddar mot värmeförluster, brand och buller.

Läs mer

04

Bra miljöval

Inbyggd hållbarhet.

ROCKWOOL stenull bidrar till hållbara byggnader, med hänsyn till miljön, människan och ekonomin.

Läs mer
Visste du att isoleringen från ROCKWOOL under sin normala livslängd sparar in 100-130 gånger så mycket energi och CO2 som används vid tillverkningen.