REDAir LINK - montering av fönster i ventilerade fasader

Om REDAir LINK systemet

REDAir LINK är en innovativ hård isoleringsskiva för montering av fönster och dörr som ger ett energieffektivt resultat. Monteras enkelt vid renovering av den utvändig fasaden men passar lika bra vid nybyggnation. REDAir LINK är ett nyutvecklad, enkel och energieffektiv produkt som passar perfekt för framtidens krav för fasadlösningar.

Fördelar med REDAir LINK

  • Snabb montering.
  • Starkt material med lång livslängd.
  • Energieffektiv produkt.
  • Levereras som en komplett monteringssats.
  • Monteras utvändigt utan störningar för de boende.
  • Kan monteras löpande i takt med arbetsflödet på byggplatsen.

Hur fungerar REDAir LINK?
REDAir LINK är en hårdpressad oorganisk stenullskiva med enkla monterings¬ och fästbeslag. Produkten gör det möjligt att minska köldbryggor vid montering av fönster och dörrar.

Hur kan REDAir LINK användas?
REDAir LINK kan användas till nästan alla typer av nya byggnader och passar även utmärkt vid en renovering. REDAir LINK kan användas på väggstomme av trä, betong, tegel eller lättbetong. Produkten är testad upp till 30 meter höga byggnader. För högre byggnader, kontakta ROCKWOOL.

Illustration av hur REDAir LINK produkter används.

Install guide, how to guide, work instruction

Presentation av REDAir LINK

Fördelar med REDAir LINK

Den enkla monteringen ger möjligheter till en rationell och enkel arbetsprocess som kan förenkla entreprenadarbetet. Systemet är lättbegripligt och kräver ingen specialutbildning. Montering görs utan specialverktyg -en handsåg och en skruvdragare är i princip allt som behövs.

REDAir LINK ger arkitekten frihet att designa byggnadsfasadens arkitektoniska uttryck och samtidigt får en energieffektiv lösning utan att behöva tänka på de underliggande konstruktionerna eftersom REDAir LINK döljs bakom den slutliga beklädnaden. Med REDAir LINK slipper man att kompromissa med brandsäkerhet, energi och underhållskrav under byggnadens livstid.

REDAir LINK ger byggherre och bostadsägare en optimal monteringslösning för fönster och dörrar som uppfyller nuvarande och framtida krav på energieffektig byggnation och uppfyller kraven enligt B, s1 d0. Produkten ger användarna och de boende i byggnaden ett behagligare inomhusklimat eftersom köldbryggor kring fönsterinfästningen minskas.