Hållbara isoleringsprodukter

ROCKWOOL är världsledande tillverkare av stenullsisolering. Vi erbjuder ett komplett utbud av högpresterande och hållbara isoleringsprodukter för byggnadsindustrin.

Våra isoleringsprodukter är baserade på väl utvecklad stenullsteknik för avanserade system och produkter. I ROCKWOOL ingår även flera systerbolag som levererar speciallösningar för trädgårds, marin- och offshoresektorn.

Global närvaro
Våra produkter är efterfrågade över hela världen. Vi driver 28 fabriker i tre världsdelar (Europa, Nordamerika och Asien) och har ett globalt nätverk av försäljningskontor, distributörer och partners. Den unika kombinationen av enastående brand-, akustiska- och termiska isoleringsegenskaper tillsammans med vår kvalitet och hållbarhet bidrar vi med positiv utveckling världen över. Våra produkter har installerats i inhemska, kommersiella och industriella byggnader av alla slag, från prestigeprojekt inklusive Londons O2 Arena och Hongkong flygplats till familjehem, lokala sjukhus och skolor.

Vår historia
Företagets historia sträcker sig tillbaka mer än hundra år då de anmärkningsvärda egenskaperna hos stenullen upptäcktes i början av 1900-talet.

Det hela började på Hawaii, där den naturligt förekommande ull liknande material hängde från träd nära den aktiva Kilauea-vulkanen. När forskare funnit att det hade exceptionella brandskyddande- och isoleringsförmåga, började arbeta på en tillverkningsprocess för att återskapa materialet kommersiellt.

År 1937 förde Gustav Kähler den vulkaniska principen till Danmark och startade den första fabriken i närheten av Köpenhamn. På plats startades så tillverkningen av byggnadsisolering som kunde klara av det tuffa skandinaviska klimatet.

Efter att ha visat sig framgångsrik på hemmaplan, började företaget att expandera utomlands, först till Tyskland, och senare i hela Europa och vidare ut i världen.

 Idag är ROCKWOOL verksamt i mer än 30 länder - med produktion i 14 områden från Kanada i väst till Malaysia i öst.

Unika fördelar 
Stenullsisolering är tillverkad av den naturliga resursen –vulkanisk sten. Inte bara är det ett naturligt förnybart och hållbart material, det har också en unik kombination av fördelar.

Alla våra isoleringsprodukter har enastående brand-, akustiska- och termiska isoleringsegenskaper samt en livslång hållbarhet, vilket gör det till ett hållbart och kostnadseffektivt val.

01

Bra akustik

Stenullsfibrer - en naturlig ljudvall.

Det är inte bara värme och eld, som inte tränger in i stenen. ROCKWOOL stenullsprodukter förhindrar effektivt ljud och buller från att tränga genom utrymmen och golv samt hindrar buller som kommer utifrån.

Läs mer

02

Passivt brandskydd

För att uttrycka det enkelt - sten kan inte brinna.

Det kan sägas helt enkelt - sten brinner inte. Därför ger våra stenullsprodukter ett passivt skydd mot brand.

Läs mer

03

En hållbar lösning

Lång livslängd.

Få material håller så bra som sten. Därför behåller ROCKWOOL stenullsprodukter sin form, stabilitet och kvalitet genom byggnadens livslängd samt skyddar mot värmeförluster, brand och buller.

Läs mer

04

Bra miljöval

Inbyggd hållbarhet.

ROCKWOOL stenull bidrar till hållbara byggnader, med hänsyn till miljön, människan och ekonomin.

Läs mer