Nyheter

Här kan du läsa om våra senaste nyheter

Typ

Varumärke

När

Inget resultat

Ref case hospital KSS Sweden Roof insulation Toprock Ctf
Pressmedelande
25 nov 2020

Skövde Sjukhus

18 000 kvadratmeter takisolering från ROCKWOOL installeras just nu på de nya delarna av Skaraborgs sjukhus i Skövde. För att minska mängden avfall till deponi återvinner projektet allt spill från ROCKWOOL stenull. ”Återvunnet material är en självklar och viktig del i vår produktion. Det material som samlas in kan bli till nästan vilka nya ROCKWOOL produkter som helst, vilket enligt oss är en av de stora fördelarna”, säger Jonas Zacharoff, VD på ROCKWOOL AB.

Läs mer
ROCKWOOL
Reference case
Pressmedelande
03 nov 2020

Projektet Cederhusen fokuserar på hållbarhet vid större materialinköp

Cederhusen kommer bli ett av världens största bostadsprojekt i massivträ som är beläget i innerstadsmiljö. Vid planering och större inköp för projektet har hållbarhet och miljö haft högsta fokus. ”Vi har till exempel granskat miljövarudeklarationer noga och även vägt in parametrar som återvinning”, berättar Jakob Tengvald, Projektchef på Veidekke Entreprenad.

Läs mer
ROCKWOOL
Frank Ove Larsen, MD, Employee, Denmark
Pressmedelande
24 sep 2020

ROCKWOOL skiftar till biogas och sänker C02-utsläppen med 70% i Norden

ROCKWOOL skiftar till biogas och minskar sin klimatpåverkan vid de danska fabrikerna. Efter tio år av teknikutveckling och stora investeringar kommer företaget starta biogasdriven produktion från och med årsskiftet. "Vi är stolta över att visa att det är möjligt att skifta till fossilfria bränslen även inom energikrävande industrier", säger Frank Ove Larsen, VD för ROCKWOOL Nordics.

Läs mer
ROCKWOOL
Ladda ner mer
Employee Sweden, Jenny Kvarnlöf

Jenny Kvarnlöf

Communications Manager Sweden,
ROCKWOOL A/B

Vi bidrar till 10 av de 17 globala hållbarmålen. Det gör vi genom att vara med och skapa en hållbar, hälsosam och trygg tillvaro för människor världen över.
Läs mer i vår hållbarhetsrapport