Klimatsmart kvarter väljer ROCKWOOL

22 oktober 2018

Kvarteret Hyllie utanför Malmö är ett nytt, klimatsmart område med fokus på hållbar stadsutveckling. ROCKWOOL är med som leverantör med sitt fasadisoleringsystem REDAir MULTI.
”Det var ett snabbt och smidigt sätt att isolera en relativt tung fasad på”, kommenterar Anders Einarsson, Platschef Stenentreprenader i Hessleholm AB.

Sustainability, Building, City, Green

Med sin skifferfasad och sina rödflammiga klinkerplattor är byggnaden som ROCKWOOL isolerar ett iögonfallande statement mitt i Kvarteret Tor. Den representerar tydligt de kännetecken som hela tiden varit visionen med området: En hållbar och levande stadsdel där olika material och byggnadstyper samsas.

Klimatsmarta lösningar och höga krav på energieffektivitet är centralt för området. Det finns solceller på taket, en gemensam bilpool, energieffektiva uppvärmningslösningar och tillgång till elcykel för de boende. 

Byggnadens skifferfasad ställde höga krav på en effektiv och hållbar isoleringslösning. Valet föll på ROCKWOOL REDAir MULTI. Ett komplett, oorganiskt fasadsystem som består av galvaniserande stålprofiler, pulverlackerade aluminiumbeslag och T-formade aluminiumprofiler.

”Isoleringstekniskt innebar ROCKWOOL REDAir MULTI stora fördelar för oss. Så fort isoleringen var satt kunde vi direkt skruva fast stålläkten utanpå isoleringen. Det sparade inte bara tid utan gav framförallt byggnaden en mycket effektiv isolering”, berättar Einarsson.

ROCKWOOL stenull ger de boende ett brandsäkert hem med behaglig inomhustemperatur året om. Isoleringen är dessutom hållbar under husets hela livslängd. Modern stadsbyggnad när den är som bäst.

Om oss

ROCKWOOL är världsledande tillverkare av stenullsisolering. Vi erbjuder ett komplett utbud av högpresterande och hållbara isoleringsprodukter för byggnadsindustrin.