Spektakulärt KL-träprojekt väljer ROCKWOOL

Lokalproducerad arkitektur i världsklass. Så kan ett av landets mest spektakulära byggprojekt just nu beskrivas. Det handlar om BRF Glitne, ett projekt i trästomme som byggs ovanpå en galleria i centrala Umeå.
- Hållbara material och modern arkitektur när det är som bäst, kommenterar Mats Håkansson, Platschef hos byggherren Balticgruppen.

Reference case, Sweden, Umeå , BRF Glitne, REDAir System, facade, KL-träprojekt

BRF Glitne har många rätt sett till vad som brukar benämnas som hållbart byggande. Stommen är i KL-trä och placerad ovanpå en befintlig byggnad. Bakom arkitekturen står världsberömda danska BIG arkitekter.

- Det här är kronan på verket efter många års utveckling av det mest centrala kvarteret i Umeå, kvarteret Forsete, kommenterar Mats Håkansson.

När isolering skulle väljas föll valet på ROCKWOOL RED Air System. Ett hållbart alternativ som passar utmärkt ihop med KL-trä, enligt Mats.

”Vi diskuterade olika alternativ, men valde ROCKWOOL, som vi anser är ett pålitligt varumärke som fungerar optimalt ihop med KL-trä. Stenullen gjorde bland annat att vi kunde undvika köldbryggor i konstruktionen”, berättar Mats.

Mats berättar att det var viktigt att i största möjliga mån arbeta med lokala leverantörer under byggprocessen, där bland annat Martinsons träförädlingsindustrier kan ges som exempel. 

Första inflyttning till Brf Glitnes exklusiva bostadsrätter kommer att ske i slutet av februari 2019. Lägenheterna får utsikt över rådhuset, älven, staden och landskapet. Byggnaderna sägs ”sväva” över det existerande kvarteret i en skarp skulptural form med grönskande takterasser och umgängesytor. Ett modernt och hållbart boende.

Om oss

ROCKWOOL är världsledande tillverkare av stenullsisolering. Vi erbjuder ett komplett utbud av högpresterande och hållbara isoleringsprodukter för byggnadsindustrin.