Sekelskifteshuset med ny komfort

Det gamla trähuset på höjderna ovanför stadsparken i Jönköping behövde en extreme makeover. Fasaden var sliten och isoleringen behövde förbättras. Men den viktigaste anledningen till renoveringen var inte estetisk.
”Energiräkningarna var höga och det ville vi göra något åt”, säger Svante Westerberg, som bor i huset med sin familj.

Reference case, article, Sweden, Jönköping, renovation, trähus, wood, facade, Västkustskiva

Trähuset är på 192 kvm och är elva meter högt. Att renovera fasaden på egen hand var därför en utmaning. Men det gick, även om det tog tid. När fasaden var nedmonterad och den gamla isoleringen hade tagits bort var det dags att sätta ny.
”Vi valde ROCKWOOL Västkustskiva, eftersom den minimerar köldbryggor och även är smidig att montera. Inga reglar eller vindskydd behövdes”, säger Svante Westerberg.


Svante berättar att smidigheten var ett krav vid valet av isolering. Västkustskiva är en isoleringsskiva som är perfekt för såväl befintliga som nya ventilerade ytterväggar. Den är tillverkad av obrännbar, fukt- och vattenavvisande ROCKWOOL stenull. Skivans densitet gör att inget extra vindskydd behövs.
Produkterna från ROCKWOOL levererades på pall ända hem till dörren av XL-Bygg Jönköping. Något som var viktigt för att hinna genomföra projektet enligt tidsplanen.
”Allt som underlättar ett sådant här stort hemmaprojekt är värdefullt”, kommenterar Svante.


Förutom ny isolering byttes även samtliga fönster och ytterdörrar ut mot nya. Dessutom byttes träpanelen ut mot en som passade husets historia bättre. Den målades i en helt ny färg.
”Vi är jättenöjda med resultatet! Och vi ser faktiskt fram emot att få energiräkningarna i vinter”, avslutar Svante.


Länk till vårt eneriberäkningsprogram

Om oss

ROCKWOOL är världsledande tillverkare av stenullsisolering. Vi erbjuder ett komplett utbud av högpresterande och hållbara isoleringsprodukter för byggnadsindustrin.