Nyheter

Våra senaste nyheter

Typ

Varumärke

När

Inget resultat

Reference case, passivhusförskola, REDAir FLEX, REDAir LINK, TOPROCK CTF, Laholm
Pressmedelande
17 sep 2019

Passivhusen som ska ge barnen en bättre vardag

Kvaliteten på våra förskolor är ett kvitto på hur vi värderar våra barn. Det menar Knivsta Kommun, som därför har valt att bygga alla nya förskolor enligt passivhusstandard. Fördelarna är många.

Läs mer
ROCKWOOL
Reference case, article, Sweden, Jönköping, renovation, trähus, wood, facade, Västkustskiva
Artikel
21 jun 2019

Sekelskifteshuset med ny komfort

Det gamla trähuset på höjderna ovanför stadsparken i Jönköping behövde en extreme makeover. Fasaden var sliten och isoleringen behövde förbättras. Men den viktigaste anledningen till renoveringen var inte estetisk. ”Energiräkningarna var höga och det ville vi göra något åt”, säger Svante Westerberg, som bor i huset med sin familj.

Läs mer
ROCKWOOL
Humlan, school, REDAir FLEX,  REDAir Link, reference case
Pressmedelande
27 maj 2019

Humlan visar vägen för moderna skolmiljöer

Byggd som passivhus i två våningar kan Humlans förskola ses som modell för framtidens utbildningsmiljöer. ”Humlan sammanfattar dagens moderna krav på hållbarhet, trygghet och effektiv stadsbyggnadsplanering”, sammanfattar arkitekten Hilde Rivertz från arkitektbyrån Niras.

Läs mer
ROCKWOOL
Reference case, press release, Trikåfabriken, REDAir FLEX, REDAir LINK, KL-trä, Hammarby, Sjöstad
Pressmedelande
14 maj 2019

Trästomme och stenull gav fördelar i Trikåfabriken

Tegelväggar möter ljust trä och putsad sten. På utsidan rostig cortenplåt och stora ljusa glaspartier. Kanske är det just kombinationen av material som har gjort att Trikåfabriken har blivit så uppmärksammad. Som betraktare upptäcker man hela tiden nya detaljer, strukturer och former som överraskar ögat.

Läs mer
ROCKWOOL
Swimming pool, feet, water
Pressmedelande
01 apr 2019

Materialval en nyckelfaktor för moderna badhus

Fukt, värme och enorm energiåtgång. Få byggnader har så många försvårande omständigheter som just badhus. Det vet Mille Örnmark, som har ritat badhus i hela sitt liv och är koncernchef på arkitektbyrån We Group. Senaste projektet är Parkbadet i Sandviken, ett av många badhusprojekt där energieffektivitet varit ett absolut krav. ”Idag vet vi hur viktigt det är att välja rätt material för att kunna skapa ett energieffektivt och hälsosamt badhus”, berättar Mille.

Läs mer
ROCKWOOL
RockWorld imagery, The big picture, rock, mountains, lake, view
Pressmedelande
21 jan 2019

Peab deltar i ROCKWOOL återvinningsprogram

ROCKWOOL lanserade sitt återvinningsprogram i september och den första entreprenören som valde att delta blev Peab. På deras byggplats Lokstallarna i Växjö står nu en container som fylls på med stenullsisolering som annars hade gått till deponi. Snart blir spillet till nya ROCKWOOL produkter istället. ”Som Sveriges största byggföretag är det viktigt att gå i bräschen för ökad återvinning”, kommenterar KMA-samordnare Henrik Larsson på Peab.

Läs mer
ROCKWOOL
Factory, City, Plants, Trees, Pollution, Emissions
Pressmedelande
26 nov 2018

Utmanande byggprojekt i hjärtat av industristaden

Den gamla parkeringsplatsen i centrala Norrköping genomgår en förvandling. Kopparklädda fasader, folkliv, torg och mysiga gränder ska göra Kvarteret Kopparhusen till en trygg och levande mötesplats mitt i centrum. Men det var inte ett byggprojekt enligt standardmodell. ”Den komplexa konstruktionen har ställt höga krav både på oss och leverantörerna”, säger Niklas Holmér, Platschef hos entreprenören SEFAB.

Läs mer
ROCKWOOL
Reference case, Sweden, Umeå , BRF Glitne, REDAir System, facade, KL-träprojekt,
Pressmedelande
19 nov 2018

KL-trä projektet som utmanar byggbranschen

Avancerad arkitektur, komplex fasadkonstruktion och minimalt med yta att arbeta på. KL-trä projektet Glitne följer inte standard och kanske är det därför projektet har blivit en snackis i byggbranschen. ”Glitne är en utmaning för oss som leverantörer och det gillar vi”, kommenterar Daniel Wilded, Produktchef på Martinsons.

Läs mer
ROCKWOOL
Sustainability, Building, City, Green
Pressmedelande
22 okt 2018

Klimatsmart kvarter väljer ROCKWOOL

Kvarteret Hyllie utanför Malmö är ett nytt, klimatsmart område med fokus på hållbar stadsutveckling. ROCKWOOL är med som leverantör med sitt fasadisoleringsystem REDAir MULTI. ”Det var ett snabbt och smidigt sätt att isolera en relativt tung fasad på”, kommenterar Anders Einarsson, Platschef Stenentreprenader i Hessleholm AB.

Läs mer
ROCKWOOL
Big Picture Mountain
Panorama rocky mountain at sunset in Slovakia
Pressmedelande
28 sep 2018

ROCKWOOL i samarbete med Ragn-Sells för ökad återvinning inom byggindustrin

35% av det globala restavfallet kommer från byggindustrin. Det är ohållbart och vi måste agera för en förändring. Det menar isoleringsföretaget ROCKWOOL och miljöföretaget Ragn-Sells. Nu samarbetar de för en mer hållbar byggindustri. ”Vi kommer börja ta tillbaka överbliven stenull från byggprojekt och återvinna det till nya produkter” berättar Jonas Zacharoff, Business Director ROCKWOOL, Sverige.

Läs mer
ROCKWOOL
Reference case, Sweden, Umeå , BRF Glitne, REDAir System, facade, KL-träprojekt
Pressmedelande
05 sep 2018

Spektakulärt KL-träprojekt väljer ROCKWOOL

Lokalproducerad arkitektur i världsklass. Så kan ett av landets mest spektakulära byggprojekt just nu beskrivas. Det handlar om BRF Glitne, ett projekt i trästomme som byggs ovanpå en galleria i centrala Umeå. - Hållbara material och modern arkitektur när det är som bäst, kommenterar Mats Håkansson, Platschef hos byggherren Balticgruppen.

Läs mer
ROCKWOOL
People outdoor
Two generation of Businessmen talking. Train. Station.
Pressmedelande
19 jun 2018

Renovering på semestern kan få dig att må bättre

Ska du också renovera i sommar? Då är du inte ensam. Enligt en undersökning som ROCKWOOL har gjort ihop med analysföretaget A&B Analyse kommer hälften av svenska husägare som renoverar att göra det under just semestern. Men släpp det dåliga samvetet, renovering kan vara välgörande. - Under rätt förutsättningar kan det bidra till att man återhämtar sig snabbare, kommenterar stressforskare Dan Hasson, verksam vid Karolinska institutet i Stockholm.

Läs mer
ROCKWOOL
Reference case, Denmark, Nyt Hospital Herlev, Herlev, roof terrace,  fire safety, fire resilience, fire protection, hospital, TOPROCK Terrace System
Pressmedelande
26 mar 2018

Grönskande takterass kan ge patienter kortare vårdtid

Byggnationen av NYT Hospital Herlev är i full gång. En av de två sjukhusbyggnaderna kommer ha en grönskande takterass med utsikt över naturområden. Något som kan förkorta vårdtiden. Men på grund av byggnadens storlek och funktion ställer det höga krav på brandsäkerheten. Därför valde arkitekten en ny stenullslösning från ROCKWOOL.

Läs mer
ROCKWOOL
Reference case, Sweden, Knivsta Kommun, Lustigkulla, passive house, massive wood, REDAir LINK
Artikel
26 mar 2018

En osynlig hjälte i passivhusen

Energisnåla, miljövänliga och behagliga att vistas i. Fördelarna med passivhus är många. Men om byggnaden ska uppfylla de höga kraven krävs bland annat rätt isolering. ”REDAir systemet från ROCKWOOL är mycket lämpligt för passivhus”, berättar Bernhard Woll, konstruktör hos Consulting Byggteknik i Uppsala AB.

Läs mer
ROCKWOOL
BetterHome
Pressmedelande
20 feb 2018

Betterhome ska göra energieffektiviseringen lättare for svenska husägare

Det är svårt för husägare att välja rätt erbjudande när beslut ska tas för energieffektivisering. Därför lanseras nu BetterHome i Sverige, ett gemensamt initiativ av fem kända företag.

Läs mer
ROCKWOOL
News, press release, REDAir MULTI, facade
Pressmedelande
20 feb 2018

Nytt fasadsystem ger minskad projekteringstid och reducerar risk för monteringsfel

I och med lanseringen av ett nytt fasadisoleringssystem slipper arkitekter, entreprenörer och montörer många av de frustrationer som kan uppstå vid konstruktion och montering av fasadisolering.

Läs mer
ROCKWOOL
TOPROCK Terrace System, roof terrace
Pressmedelande
20 feb 2018

Nytt terrassystem från ROCKWOOL gör taket gångbart

Enkel och snabb takläggning, hög belastningskapacitet och brandsäkerhet. Det är huvudegenskaperna i ett nytt terrassystem från ROCKWOOL som grundar sig på en tre-i-en-lösning för isolering av tak. Systemet kallas TOPROCK Terrace System och lanseras nu på den nordiska byggmarknaden.

Läs mer
ROCKWOOL
ROCKWOOL Factory opening, truck, flag
Pressmedelande
05 okt 2017

Koncernen ROCKWOOL investerar i Sverige

Stenullsproducenten ROCKWOOL stärker sin ställning i Sverige genom en strategisk investering. Företaget köper 180 000 kvadratmeter mark i Eskilstuna som ett led i förberedelserna inför en kommande expansion av koncernen. ROCKWOOL vill vara redo för att möta den ständigt ökande efterfrågan på stenullsisolering på den svenska marknaden.

Läs mer
ROCKWOOL
Employee Sweden, Jenny Kvarnlöf

Jenny Kvarnlöf

Communications Manager Sweden,
ROCKWOOL A/B

Vi bidrar till 10 av de 17 globala hållbarmålen. Det gör vi genom att vara med och skapa en hållbar, hälsosam och trygg tillvaro för människor världen över.
Läs mer i vår hållbarhetsrapport